Grafische Industrie

In koude, winterse periodes is er in veel omgevingen sprake van een lage relatieve luchtvochtigheid. Dit verschijnsel kan ontstaan omdat machines en andere warmteopwekkende apparatuur de lucht sneller uitdrogen. Als gevolg van deze droogte, wordt vocht onttrokken aan alles wat vocht bevat. Dit gebeurt ook bij opgeslagen papier en foto’s en dit zorgt voor problemen bij de verwerking van deze producten. De papieren en foto’s gaan namelijk verkleven, wat het verwerken hiervan bemoeilijkt.

De oplossing: de MNL-ST3 luchtbevochtiger
Voor al deze problemen biedt ons nieuwste model luchtbevochtigingssysteem de oplossing. Niet alleen zeer effectief en met lage verbruikskosten, maar bovendien eenvoudig te installeren in vrijwel elke soort ruimte. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos..

De MNL-ST3 zit in een gladde, onderhoudsvrije PE-behuizing. Een geïntegreerde (en geruisloze!) ventilator distribueert de nevel door middel van mist-verdeel-lansen direct in de ruimte. Afhankelijk van die ruimte, profiteert u met ultrasone luchtbevochtiging tevens van het bijkomende koeleffect. Elke liter verneveld osmose-water levert een bijdrage van 0.75KW aan koeling. Dat we osmose-water gebruiken heeft nog twee goede redenen; het zorgt voor een lange levensduur van de trilelementen én zorgt ervoor dat kalk en tot 99 procent van alle bacteriën vroegtijdig worden afgevangen en dus niet worden verneveld. Dat is goed om te weten.

Capaciteit
Door de uniforme aansluitingen profiteert u ook bij directe ruimtebevochtiging van het voordeel dat capaciteiten tot 68 Ltr./h in één opstelling mogelijk zijn. Hierdoor is het aantal elektrische - en water aanvoerpunten tot een minimum te beperken. U bespaart hiermee al direct op de installatiekosten. Meer weten over de capaciteit van de MNL-ST3 luchtbevochtiger of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op, wij informeren en adviseren u graag.