ULO/CA

De MNL-ST3 luchtbevochtiger is een flexibel en beproefd luchtbevochtigingssysteem. U kunt dit systeem in diverse ruimtes en voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo is de bevochtiger uitermate geschikt voor toepassing in Ultra Low Oxygen koelcellen, ook wel ULO koelcellen genoemd. Ook kan deze luchtbevochtiger gebruikt worden in klimaatcellen voor het bevochtigen van bloembollen en het ontkiemen van zaden.

De installatie bij een ULO koelcel
Vaak worden luchtbevochtigers ín de ULO koelcel geplaatst. Het MNL-ST3 systeem juist niet; deze bevochtiger wordt buiten de cel geplaatst waardoor hij altijd bereikbaar is voor onderhoud en veilig voor lage temperaturen en hoge RV. Dit garandeert een langere levensduur. En door de uniforme aansluitingen profiteert u ook bij directe ruimtebevochtiging van het voordeel dat capaciteiten tot 68 Ltr./h in één opstelling mogelijk zijn. Hierdoor is het aantal elektrische en water aanvoerpunten tot een minimum te beperken en bespaart u al direct op de installatiekosten.

De MNL-ST3 wordt standaard uitgerust met een gesloten leidingsysteem. Door dit gesloten leidingsysteem ontstaat recirculatie waardoor de atmosfeer in de cel niet anders beïnvloed wordt dan dat er vocht wordt toegevoegd. Dankzij de microscopisch kleine afmetingen van de druppels, (zo'n 0,005 millimeter) wordt ultrasone nevel zelfs onder 0° Celsius nog steeds opgenomen door de omgeving en slaat het niet neer op het opgeslagen product.

De aansturing van de MNL-ST3 luchtbevochtiger
Ons nieuwste model luchtbevochtigingssysteem kan op twee manieren worden aangestuurd:
1. Door middel van de koelactie (eventueel met naloop).
2. Door middel van een (actieve) sensor. MicroNevel werkt nauw samen met een toonaangevende fabrikant van sensoren en regelunits, waardoor wij altijd in staat zijn u de juiste sensor en regelunit te adviseren.


Waarom de MNL-ST3 luchtbevochtiger in uw ULO cel?
Dit model is vooral een heel praktische uitvoering die doet wat ie moet doen zonder veel poespas. De behuizing is uitgevoerd in glad, onderhoudsvrij PE-materiaal, dat goed in staat is om uiteenlopende temperaturen te doorstaan. En dankzij het gebruik van osmose-water wordt het onderhoud van de MNL-ST3 tot een minimum beperkt. Tel hierbij het zuinig energieverbruik op (goed voor portemonnee en milieu!) en de diverse mogelijkheden qua capaciteit, dan is het antwoord duidelijk; óók een oplossing op maat voor úw ULO cel.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het gebruik van een MNL-ST3 bevochtiger in een ULO cel? Klik hier voor een praktijkvoorbeeld.