ULO/CA

De ULM-ST2.2 luchtbevochtiger is een flexibel en beproefd luchtbevochtigingssysteem. U kunt dit bevochtigingssysteem in diverse ruimtes en voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo is de bevochtiger uitermate geschikt voor toepassing in Ultra Low Oxygen koelcellen, ook wel ULO koelcellen genoemd. Ook kan de luchtbevochtiger gebruikt worden in klimaatcellen voor het bevochtigen van bloembollen en het ontkiemen van zaden.

De installatie van de ULM-ST2.2 bij een ULO koelcel
De meeste luchtbevochtigers worden in de ULO koelcel geplaatst. Bij de ULM-ST2.2 luchtbevochtiger is dit juist niet het geval: deze bevochtiger wordt buiten de cel geplaatst. Door de bevochtiger buiten de cel te plaatsen, is de ULM-ST2.2 altijd bereikbaar voor onderhoud en is de bevochtiger bovendien veilig voor lage temperaturen en hoge RV.

De ULM-ST2.2 wordt altijd uitgerust met een gesloten leidingsysteem. Door dit gesloten leidingsysteem ontstaat recirculatie. Hierdoor wordt de atmosfeer in de cel niet anders beïnvloed dan dat er vocht wordt toegevoegd. Dankzij de microscopisch kleine afmetingen van de druppels, met afmetingen van 0,005 millimeter, wordt ultrasone nevel zelfs onder 0° Celsius nog steeds opgenomen door de omgeving en slaat het niet neer op het opgeslagen product.

De aansturing van de ULM-ST2.2 luchtbevochtiger
De ULM-ST2.2 kan op twee manieren worden aangestuurd. Ten eerste kan de bevochtiger worden aangestuurd door middel van de koelactie (eventueel met naloop). Ten tweede kan de ULM-ST2.2 worden aangestuurd door middel van een (actieve) sensor. MicroNevel werkt nauw samen met een toonaangevende fabrikant van sensoren en regelunits, waardoor wij altijd in staat zijn u de juiste sensor en regelunit te adviseren.

Waarom de ULM-ST2.2 luchtbevochtiger in uw ULO cel?
De ULM-ST2.2 luchtbevochtiger is de beste bevochtiger voor uw ULO cel. De behuizing van de ULM-ST2.2 is uitgevoerd in glad onderhoudsvrij PE-materiaal, dat goed in staat is om uiteenlopende temperaturen te doorstaan. Mede dankzij het gebruik van osmose-water zal het onderhoud van de ULM-ST2.2 tot een minimum worden beperkt. Omdat de ULM-ST2.2 leverbaar is in verschillende capaciteiten, is er altijd een oplossing op maat.

Door de uniforme aansluitingen profiteert u ook bij directe ruimtebevochtiging van het voordeel dat capaciteiten tot 68 Ltr./h in één opstelling mogelijk zijn. Hierdoor is het aantal elektrische en water aanvoerpunten tot een minimum te beperken en bespaart u al direct op de installatiekosten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het gebruik van een ULM-ST2.2 bevochtiger in een ULO cel? Klik hier voor een praktijkvoorbeeld.