Musea

Kostbare kunst moet goed behandeld worden. Naast de grotere organisaties, zijn er ook steeds meer verschillende kleinere organisaties en particulieren die hun collectie graag in een geconditioneerde omgeving beheren. Met name voor de schilderkunst, boeken, prenten, houtsnijwerk en (wand)tapijten is een geconditioneerd klimaat erg belangrijk. Met een luchtbevochtiger kunt u het klimaat voor uw kunstwerken optimaliseren.

Het gevaar van een lage luchtvochtigheid
Meestal zijn de basiselementen van een goede opslagruimte, zoals bijvoorbeeld temperatuur en luchtverversing, wel goed geregeld. Zo zijn veel opslagruimtes voorzien van verwarming én airconditioning, om in alle klimaten de optimale temperatuur te realiseren. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat airconditioning ook voor een lagere luchtvochtigheid zorgt.

Een te lage luchtvochtigheid kan schadelijk zijn voor kunstobjecten, zeker als de luchtvochtigheid een kritische grens bereikt. Zo kunnen boekbanden uitdrogen, kan houtsnijwerk inscheuren en kunnen papieren prenten aan elkaar gaan kleven door een te lage luchtvochtigheid.

De oplossing: de MNL-ST3 luchtbevochtiger
Om te voorkomen dat de lucht in uw opslagruimte te droog wordt, schaft u de MNL-ST3 luchtbevochtiger aan. Deze luchtbevochtiger biedt de oplossing voor directe ruimtebevochtiging, ook in ruimtes waar delicate kunstobjecten opgeslagen worden.

Dit nieuwe model luchtbevochtiger is uitgerust met een geïntegreerde ventilator. Deze ventilator distribueert nevel door middel van mist-verdeel-lansen direct in de ruimte. Afhankelijk van de ruimte, kunt u met ultrasone luchtbevochtiging tevens profiteren van het bijkomende koeleffect. Elke liter verneveld osmose-water levert een bijdrage van 0.75KW aan koeling. Het gebruik van osmose-water zorgt voor een lange levensduur en zorgt er bovendien voor dat kalk en 99 procent van alle bacteriën worden afgevangen. Uw kunstwerk wordt hierdoor niet nadelig beïnvloed.

Het installeren van de MNL-ST3
Deze multi-inzetbare luchtbevochtiger kan, dankzij de uitgebreide installatiehandleiding, eenvoudig geplaatst worden. Na installatie stuurt u hem eenvoudig aan via een hygrostaat of een 0-10V regelspanning uit het klimaatbeheersingssysteem. MicroNevel werkt nauw samen met een toonaangevende fabrikant van sensoren en regelunits. Daarom zijn wij altijd in staat u de juiste sensor en regelunit te adviseren.

Meer weten over de MNL-ST3? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over deze hoogwaardige luchtbevochtiger.