Flora

Bij de verkoop en kweek van orchideeën wordt de vloer regelmatig natgespoten. Dit wordt gedaan om de luchtvochtigheid in de ruimte op te voeren, zodat er een optimaal klimaat voor de orchideeën gerealiseerd kan worden. Zeker in ruimtes met veel glas, zoals kassen of serres, kan de RV-waarde bij directe zon op het glas soms dalen tot onder de 30 procent. Om het klimaat én de arbeidsomstandigheden effectief en duurzaam te verbeteren, biedt de ULM-ST2.2 voor directe ruimtebevochtiging de oplossing.

De ULM-ST2.2 luchtbevochtiger: een korte introductie
De ULM-ST2.2 is een hoge kwaliteit luchtbevochtiger die in diverse omgevingen gebruikt kan worden. Niet alleen in kassen met orchideeën, maar vrijwel in iedere ruimte waar bloemen, planten, fruit of groente gekweekt wordt. De ULM-ST2.2 is uitgerust met een geïntegreerde ventilator. Deze ventilator distribueert de nevel door middel van mist-verdeel-lansen, direct in de ruimte. Door het gebruik van zogeheten osmose-water is alle kalk en 99 procent van de bacteriën afgevangen. Dit betekent dat er geen kalkaanslag op uw bloemen, planten, fruit of groente terecht kan komen. Kweekt u orchideeën, dan ziet u dit direct terug aan de kwaliteit van de plant.

De ULM-ST2.2 produceert nevel, met behulp van ultrasone techniek. Deze nevel wordt door de omgeving bij nagenoeg iedere temperatuur goed opgenomen en slaat niet neer op uw orchideeën of op de vloer. Dit komt omdat de microscopisch kleine druppels slechts 0,005 millimeter groot zijn en met deze grootte direct door de lucht worden opgenomen.

De ULM-ST2.2 in boomkwekerijen
Ook in boomkwekerijen biedt de ULM-ST2.2 uitkomst. Als de bomen na een kweektijd van 2 tot 3 jaar worden gerooid, komen deze meestal eerst in de opslag terecht. In deze opslagruimte, met een temperatuur van veelal 1 graad Celsius en een hoge RV-waarde, kunnen de bomen enkele maanden goed worden bewaard voordat zij op transport gaan. Ook als er gebruik wordt gemaakt van een worteldip zorgt de juiste bevochtiging dat de wortels tijdens de opslag hun volume behouden.

Het aansluiten van de ULM-ST2.2 luchtbevochtiger
De ULM-ST2.2 luchtbevochtiger is niet alleen effectief, maar kan bovendien eenvoudig en snel geplaatst worden. Door de gladde, onderhoudsvrije PE-behuizing van het product is plaatsing in bijna iedere omgeving mogelijk.

Door de universele aansluitingen, profiteert u ook bij directe ruimtebevochtiging van het voordeel dat capaciteiten tot 68 Ltr./h in één opstelling mogelijk zijn. Hierdoor is het aantal elektrische en water aanvoerpunten tot een minimum te beperken. U bespaart hiermee al direct op de installatiekosten.